Kan het wat makkelijker aub…… ??

Gepubliceerd op 16 april 2018 om 19:21

Naast de zorg die geregeld moet worden zijn er ook praktische zaken die het leven een  flink stuk makkelijker kunnen maken.

Kan het wat makkelijker aub…… ??

Naast de zorg die geregeld moet worden zijn er ook praktische zaken die het leven een  flink stuk makkelijker kunnen maken.

Enkele voorbeelden:

  • Een rolstoel is niet alleen noodzakelijk voor mensen die niet mobiel zijn, maar kan ook voor mensen die geen lange afstanden kunnen lopen een uitkomst zijn. Het is belangrijk om regelmatig naar buiten te gaan en om hier de juiste hulpmiddelen bij te gebruiken.
  • Zo kan bijvoorbeeld een hoog – laagbed een uitkomst bieden voor als er vaak verschoond / verkleed dient te worden. Om me heen hoor ik ouders met kinderen die dit niet hebben . Zij moeten hun bijna puber op een laag bed verschonen….. Ik zeg: Snel een hoog-laagbed regelen. Uiteraard kan dit ook voor volwassen mensen een oplossing bieden.
  • Een duo fiets: het is erg leuk om bijvoorbeeld met je kind samen op een tandem er eens op uit te trekken! Het is voor iedereen belangrijk om in beweging te blijven. Voor de minder mobiele medemens of voor iemand met een verstandelijke beperking kan een  duofiets een uitkomst bieden.

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden van hulpmiddelen die u mogelijk zou willen regelen voor uzelf of voor uw naasten.

Om deze hulpmiddelen aan te vragen kunt u op 2 plaatsen terecht, de gemeente (WMO) en de zorgverzekeraar.  Bepaalde hulpmiddelen vallen binnen de WMO en andere weer binnen de basis zorgverzekering.

Het kan toch niet zo zijn dat een hulpmiddel niet aangevraagd wordt omdat men niet weet waar men moet zijn? Je wordt inderdaad van de gemeente naar de zorgverzekeraar gestuurd of andersom. Maar dit mag naar mijn mening nooit een reden zijn om het niet aan te vragen.

Houdt er ook rekening mee dat u mogelijk te maken krijgt met een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw leeftijd, hoogte van uw inkomen en vermogen. (Mogelijk is er voor vergoedingen uit de WMO vanaf 2019 een vaste eigen bijdrage van €17,50 per maand. Het is nog wachten op de definitieve invoering  van dit besluit.)

Dus twijfelt  u, en heeft u hulp nodig? Bel me dan……

 

Helpcare is een initiatief van Angela van Bastelaere. Omdat mantelzorgers in mogelijkheden denken en niet in beperkingen. Weet u niet voor welke aanvraag u bij welk loket moet zijn? Helpcare bekijkt met u wat de mogelijkheden zijn. Neem vrijblijvend contact op via 06-1105 6463 (telefonisch of whatsapp) of via info@helpcareadmin.nl.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.