WMO: indicatie binnen 8 weken. Toch?

Vaak zijn er berichten van zorgbehoevenden die eindeloos op een juiste indicatiestelling wachten. Maar hoe zit dit nu eigenlijk? Zorg vraagt u immers niet voor niets aan, er is een noodzaak, dus snel duidelijkheid is niet alleen wenselijk maar een must.

Lees meer »

Mantelzorg niet verplicht !

Onlangs heeft de CRvB (Centrale raad van Beroep) uitspraak gedaan in een zaak waarin een gemeente stelt dat de verleende zorg van ouders aan hun kind ( welke de budgethouder is) mantelzorg is, en dus niet geïndiceerd hoeft te worden. De ouders van de budgethouder hebben aangegeven de zorg niet vrijwillig te verlenen, maar hiervoor een betaling te verlangen.

Lees meer »

Thuiszorg okee?

Een zorgwekkend artikel inzake de thuiszorg. Onlangs heeft de consumentenbond een artikel uit de gezondheisgids gepubliceerd. In dit artikel wordt het resultaat van een onderzoek gepubliceerd naar de goede en veilige zorg bij de thuiszorginstellingen. In het artikel worden 50 rapporten van de IGJ (Inspectie gezondheidszorg en Jeugd) geanalyseerd.

Lees meer »

Belastingdienst en PGB…. HELP….. ?

Eindelijk heeft u een WMO / WLZ indicatie en het PGB is toegekend. U kunt de zorg gaan regelen zoals dit voor ogen heeft. Wellicht is het voor u het beste om mensen uit uw directe omgeving (ouders, broers / zussen, buren ed) deze zorg te laten uitvoeren en om ze te betalen uit uw PGB. Win –win situatie denkt u.

Lees meer »

Helpcare - Grote waard 20 - 4761 MS Zevenbergen - info@helpcareadmin.nl - 06-11056463 - KvK 71162739