Wat is het plan?

Gepubliceerd op 22 juli 2019 om 10:47

Ik krijg regelmatig de vraag ”ik heb wel een zorgvraag, maar waar begin ik eigenlijk?”

Het antwoord is simpel door de eenvoud: Zoals alles begint ook een zorgvraag met een plan.

Maar hier ontstaat ook gelijk de eerste valkuil, want voor wie is de zorgvraag eigenlijk? Ik hoor regelmatig een mantelzorger zeggen “ ik ben zo moe” en “ ik kom er financieel niet meer aan uit”. Zijn dit wel de juiste argumenten om uw gemeente of zorgverzekeraar om hulp te vragen? Het antwoord is helaas heel hard: nee.

De zorgvrager, of zijn vertegenwoordiger, dient duidelijk een plan te hebben. Een concrete zorgvraag waarin de huidige problemen worden vastgelegd. Er wordt gekeken naar wat er nodig is om de ontstane situatie te verbeteren. Welke doelstelling heeft u en hoe wenst u deze te behalen? Indien u al een idee heeft wat u nodig heeft kunt u dat duidelijk in een plan beschrijven. Wat is hiervoor nodig, wie kan u hierbij helpen? Zijn er instellingen welke u bij uw vraag kunnen helpen? Of denkt u uw doelstellingen beter te kunnen realiseren met de hulp van mensen binnen uw eigen netwerk. Bij dit laatste dient u rekening te houden met wat gebruikelijke ouder-kind, dan wel man-vrouw zorg is. Wat is mantelzorg? Bedenk u goed welke mantelzorg u nu ontvangt, is deze vrijwillig of onvrijwillig, maar helaas wel noodzakelijk.

Bedenk u goed dat een doelstelling niet iets tastbaars, dan wel iets leerbaars dient te zijn. Dit kan ook gaan om behoud van eigen regie over uw leven, kwaliteit van leven door begeleiding bij allerlei dagelijkse handelingen, maar ook begeleiding richting meer zelfredzaamheid.

Heeft u vragen over het opstellen van een dergelijk persoonlijk plan? Kunt u wel wat hulp gebruiken in zorgland?  Neem dan contact op met me via info@helpcareadmin.nl of via 06-11056463. Meer info over de dienstverlening van Helpcare via www.helpcareadmin.nl.

 

Helpcare is een initiatief van Angela van Bastelaere. Omdat zorgverleners in mogelijkheden denken en niet beperkingen. Weet u niet voor welke zorg u bij welk loket moet zijn? Helpcare bekijkt met u wat de mogelijkheden zijn. Neem vrijblijvend contact op via 06-1105 6463 (telefonisch of whatsapp)  of via info@helpcareadmin.nl.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.