Bijna vakantie….. toch?

Gepubliceerd op 2 juli 2018 om 20:50

Het zonnetje schijnt, het is lekker warm, kortom: het is bijna zomervakantie!

Terwijl iedereen zich klaar maakt voor de vakantie ben ik al bezig met het nieuwe schooljaar. Help, Lucas moet doorstromen naar een andere klas….. Dit betekent nieuwe klasgenootjes, nieuwe juf, nieuwe klas…… aaaargh ik krijg het er nu al Spaans benauwd van.

Het schooljaar afsluiten betekent voor ouders van een kind met een beperking veel overleggen over de ontwikkeling afgelopen schooljaar, overleg met de therapeuten, bekijken welke zorg er volgend jaar weer nodig is in de klas, en ik vergeet vast nog een aantal “to – do’s “.

Het einde van het schooljaar kan eerder confronterend zijn, dan een opluchting.

En dan ……..de zomervakantie, 6 weken vrij is leuk, maar voor een kind dat baat heeft bij structuur en regelmaat is het lastig…..  Dus het draaiboek de zomer “vakantie” ligt klaar: logeeropvang: check. Begeleiding groep: check. Opa en oma: check. Flexibele werkgever: check. In theorie moet het goed komen, en uiteindelijk volgt de praktijk altijd.

En natuurlijk mag de eigen vakantie niet ontbreken…... Hopelijk mooi weer, maar in ieder geval het hele gezin bij elkaar! Na 9 jaar op vakantie te gaan met een kind met een beperking weet je inmiddels waar je aan begint: veel luiers, sondevoeding, continu toezicht houden, enz, enz.

Nee hoor, de meeste moeders hebben pas weer rust als het nieuwe schooljaar begonnen is en de doelen weer gesteld zijn en er weer opbouwend te werk gegaan wordt!

 

Herken je jezelf in dit verhaal? Heb je moeite in de wirwar van zorgregels en loketten?  Wellicht moet er nog zorg aangevraagd worden voor het nieuwe schooljaar? Heb je behoefte aan een keer brainstormen over jullie situatie, wellicht kan je als ouder zijnde ontlast worden ?

Neem dan contact op met Helpcare via 06-11056463 of via info@helpcareadmin.nl.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.