Thuiszorg okee?

Gepubliceerd op 15 augustus 2018 om 18:33

Een zorgwekkend artikel inzake de thuiszorg. Onlangs heeft de consumentenbond een artikel uit de gezondheisgids gepubliceerd. In dit artikel wordt het resultaat van een onderzoek gepubliceerd naar de goede en veilige zorg bij de thuiszorginstellingen. In het artikel worden 50 rapporten van de IGJ (Inspectie gezondheidszorg en Jeugd) geanalyseerd.

Uit het rapport blijkt dat het merendeel van de instellingen niet optreed op het moment dat er niet aan de randvoorwaarden wordt voldaan. Er worden voorbeelden genoemd van cliënten die worden vastgezet en ongeschoold personeel dat sondevoeding toedient.  Uit het rapport blijkt dat het IGJ nauwelijks maatregelen oplegt aan een “falende” thuiszorgorganisatie. De consumentenbond concludeert dat de huidige gang van zaken onacceptabel is en zij eisen snel actie van de ministerie van VWS en de inspectie.

Binnen het huidige kabinet is het beleid dat de mensen langer thuis moeten kunnen blijven wonen. Uiteraard dient dan wel de kwaliteit en de veiligheid gewaarborgd te zijn.

Indien u zorgen heeft over de zorg zoals deze bij u aan huis wordt geleverd, of u wilt eens kijken wat uw mogelijkheden zijn dan kunt u contact opnemen met Helpcare. Wellicht zijn er voor u mogelijkheden om via een andere weg (bijvoorbeeld Zorg in Natura omzetten naar Persoons Gebonden Budget) mogelijkheden om de zorg in te kopen zoals u dit wenst.

Neem dan contact op met Helpcare via 06-11056463 of via info@helpcareadmin.nl.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.