Mantelzorg niet verplicht !

Gepubliceerd op 6 november 2018 om 18:08

Onlangs heeft de CRvB (Centrale raad van Beroep) uitspraak gedaan in een zaak waarin een gemeente stelt dat de verleende zorg van ouders aan hun kind ( welke de budgethouder is) mantelzorg is, en dus niet geïndiceerd hoeft te worden. De ouders van de budgethouder hebben aangegeven de zorg niet vrijwillig te verlenen, maar hiervoor een betaling te verlangen.

De CRvB trok de conclusie dat er kan niet worden gesproken van mantelzorg als de zorg niet onbetaald en vrijwillig wordt uitgevoerd.  Daarom is er in deze zaak geen sprake van mantelzorg, zo oordeelt de hoogste rechter .De gemeente heeft in deze zaak ten onrechte gesteld dat de budgethouder voor de zorg die zij nodig heeft  een beroep moet doen op mantelzorg door haar ouders.

De gemeente dient nu met terugwerkende kracht het gevraagde PGB aan de budgethouder toe te kennen.

De uitspraak is hier terug te vinden:

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:CRVB:2018:3348

 

Helpcare is een initiatief van Angela van Bastelaere. Omdat mantelzorgers in mogelijkheden denken en niet in beperkingen. Weet u niet voor welke zorg u bij welk loket moet zijn? Helpcare bekijkt met u wat de mogelijkheden zijn. Neem vrijblijvend contact op via 06-1105 6463 (telefonisch of whatsapp) of via info@helpcareadmin.nl.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.